Přání
Přání
Anotace: Věnováno manželce k jejímu dnešnímu svátku
Vracej se vždy ráda domů,
zdraví měj, medové dny,
dívej se do korun stromů,
spřádej si duhové sny.
Projdi mezi květy, sadem,
jitřním svitem v oboře,
život tvůj buď vodopádem
od pramene do moře.
Avšak pomalu ať žití plyne
bez hluku a povodní,
usměvavě, láskyplně
ještě mnoho, mnoho dní.
Jemná ruka struny ladí,
nech housle znít tklivou písní,
kolem zpívá věčné mládí,
v trylku zmizí bolest s tísní.
Pohlaď růži tam, kde kvete,
lásce svůj květ rozevírá,
nenajdeš ji vždycky v světě,
často vadne, snadno zmírá.
Publikoval(a):
podnebný, 23.6.2015