Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Domů

Domů

podnebný Básně » Rodina (matka, otec)

Anotace: Vzpomínka na moje mládí

Vyběhnu vesele do ulic
s kšiltovkou v ruce
a oči si vykoupu
ve vláze jara

Tramvaje zvoní
skleněné paláce
barevné reklamy
kamelot křičí noviny

světelné signály na přechodu
ve shluku lidí ztracené dítě
strážník mu milerád ukáže cestu
uctivé ticho starého města

Podupu netečný kamenný most
minu pěnivý jez a kvetoucí stráně
přelétnu očima do kopce domů
otevřu dveře a řeknu

dobrý den maminko
Publikoval(a): podnebný, 20.6.2015
Přečteno (361x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 07:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti