Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pojď se mnou spát

Pojď se mnou spát

Pojď se mnou spát,

třeba na koberec z mechu

Pojď si se mnou lehnout do mokré trávy
a opisovat špičkou prstu mléčnou dráhu
Poslouchat, jak tma rdousí ptáčata
a probouzí chorály cikád

Pojď se mnou spát

a třeba tě navždy odnesou
dlaně nočního větru
Třeba už nikdy nebudeš stejný
a třeba se nikdy nezměníš

a nejkrásnější je,
že pro obojí mi budeš ještě bližší

Pojď se mnou spát

Jsem láskoslepá, vidím to tak
Mávám si rukou před očima,
snad mě nikdy neopustí ten pocit,
že nic není doopravdy tak důležité,
jako tvoje dlaň a moje srdce na ní

Pojď se mnou spát

Jsem egoista, vidím to tak
Ráda se dívám, jak tě prostupuje spánek
a dechem ti kradu pocit euforie
Nechávám ho v sobě kvést,
zatímco večer natírá stromy kolomazí

Pojď se mnou spát,

chtěla bych ti dát prstýnek svých vlasů,
motýla ve sklenici
a polibek na obě oči.
Publikoval(a): Poutníček, 12.6.2015
Přečteno (337x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ztracenvcase, GabrielleT., Mirastus, Martin Havlíček, Marci-Tami, koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti