Svítící zdviž
Svítící zdviž
Anotace: O věcech posledních a jízdě výtahem
V domech, jež se k mrakům klenou,
láká v náruč září svou,
kryta mramorovou stěnou
jako hvězda noční tmou.
Plyne hudby plným mořem,
tolik korálů je kol,
pluje zvolna tichým hořem,
v hloubi hrají housle v moll.
Vodopád mdlých růží splývá
v démantově černou říš,
dunivě pád jejich zpívá,
pluje, plyne, stoupá výš.
Publikoval(a):
podnebný, 9.6.2015