Čihař s třešňovou pryskyřicí
Čihař s třešňovou pryskyřicí
Prsty smočenými v třešňové smůle
rozčesals mi vlasy
a pohladil má křídla
Sedla jsem ti na lep
nastražený na nejhezčích větvích
- ryba v síti
motýl ve smrtničce -
Koráb ze dna láhve
už hrdlem nevypluje
a pohřebiště ztroskotaných galeon
omývá moře červeného vína
V pobřežních hájcích
ptáčník nepoznaný číhá
Ruce mu voní po třešňové smůle
a vítr roznáší etudu
hranou na vějičky z purpurových
stužek
Publikoval(a):
glacier, 7.6.2015