Letní noc plná hvězdiček.
Letní noc plná hvězdiček.
Letní noc
Slunce zapadá za obzor.
Měsíc se vyhoupl na oblohu.
Letní noc je vlahá a voňavá.
Sedím a naslouchám do ticha
měsíce.Počítám hvězdy je
jich tisíce.
Velký a malý vůz,hvězda
Polárka.Teplá noc mě
pomalu uspává.Vánek
letními vůněmi mě omámil
a sny krásné přivábil.
Sním do ticha měsíce
po tvářích slzy řinou se.
Polárka na mě mává.
Velký vůz zastavil,aby
mě po obloze povozil.
Vlahý vánek vane měsíc
se na obloze houpe.
Po tvářích slzy řinou se
sním do ticha měsíce.
Pod polštář si kousek
té krásné oblohy dám.
S vlhkýma tvářemi usínám.
Publikoval(a):
slunečnice69, 6.6.2015