Na mořském pobřeží
Na mořském pobřeží
Anotace: Není lepší dovolená než u moře
Na mořském pobřeží lastury sbírat,
přes vlny odlivu v modravo zírat,
rybářské čluny tu v neznámo plynou
krásu tam nalézat jinou a jinou.
Rozumět hvězdám, jež nezřeny svítí,
bílému měsíci, moři a zemi,
východu slunce, kamenům, kvítí,
laskat se s rybami, koráli všemi,
cítit, jak síly zas pomalu rostou,
v myšlenkách zalétat v čarovné kraje,
slyšet, jak zdaleka písničku prostou
neznámý nadšený umělec hraje.
Publikoval(a):
podnebný, 6.6.2015