Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Oblak

Oblak

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Krásný letní den, ležím si na dece v trávě a chytám lelky.

Jak oblak zrozený z lehounkých mořských par
v modravém zrcadlu ke břehům v dálku plout,
vysoko nad nimi nahoře vznášet se
anebo nizounko při zemi blízko plout

nad zemí oranží, svlařců a jasanů,
hor, jezer, údolí, hájů, polí a luk,
prostorných paláců, prostinkých chaloupek,
lvů, orlů, motýlů, nerostů, kovů a rud

jak oblak zrozený z lehounkých mořských par
vysoko nad břehy nahoře vznášet se
anebo nizounko při zemi blízko plout
a jí se dotýkat a v ní se rozplynout.
Publikoval(a): podnebný, 5.6.2015
Přečteno (180x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 13.11.2024 02:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti