Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na co...?

Na co...?

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: Na co se těší ti co řeší jen starosti a povinnosti?

Na co...?


Na co se těší
ti co řeší
jen starosti
a povinnosti?

Na co se těšit asi?
Snad na spánek
ve kterém zapomenem
na všechno kolem
a možná taky
na maličkosti
kterých je přece tolik
jako máků v poli

Na co se těšit mají
ti co v bolestech umírají?
Na co se těší tráva zrána
až oschne rosa
a slunce opře paprsky horké
mezi lístky jetele
a kolem proletí snad motýl
nebo včelka na pyly

Na co se těší obyčejný člověk?
Až ráno vstane
a půjde do práce
ze které znavený zas večer
domů vrátí se?

Na co se těší Láska moje
Ta která v srdci hoří
aniž ty ústa pro ni otevřels

Stejně ji neumlčíš
a pak v noci ve snech
svých za mnou odejdeš
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 31.5.2015
Přečteno (69x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, děda včela, GabrielleT.

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 23:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti