Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Léto hudbou začíná

Léto hudbou začíná

podnebný Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Vzpomínka na zahájení lázeňské sezóny

Píseň lásky světem zazní
ze sloupoví kasina,
v klínu Mariánských Lázní
léto hudbou začíná.

V potlesku se večer snáší
v tmavých róbách bílých žen,
květinami země naší
dirigent buď pozdraven.

Z jezů tichý nápěv plyne
do propastí v citů vír,
nikdo nemá přání jiné:
lidem zdraví, světu mír.

Na kov zvonů roztavený
orchestr zní srdcem svým
v souzvuku a oslavení
země dávným poselstvím.

Slunce činel zlatem planou,
znějí harfy dálných zón,
větřík čechrá vlasy stranou,
jeden rytmus, jeden tón.

Při pozoru tklivou hymnou
překonáno ticho tich,
dojetím si lidé vymnou
slzy z očí zastřených.

Píseň lásky světem zazní
ze sloupoví kasina,
v klínu Mariánských Lázní
léto hudbou začíná.
Publikoval(a): podnebný, 31.5.2015
Přečteno (419x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, děda včela, Lugilla, Marie Bernadeta

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti