Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sonáta pro hrdličku

Sonáta pro hrdličku

pulzují na balkoně
srdce šedých hrdliček
tepají
monotónně
do rytmu větrných rolniček
a v posteli se rozzuřila
polštářová bitva
tvé skráně ověnčila
peřím
harmonický souzvuk dvou tónů
rozvibroval vinné sklenky
vedle japonských lampionů
snad
pozvu tě na sušenky
až skončí povětrná
sonáta pro hrdličku
mám bludný kořen v podkolení
vím že rád chodíš bez kompasu
ztrácíš
co na dně studny není
fata morgana májového rána
vezmi mě kolem pasu
Pojď-zatančíme si
hrají
sonátu pro hrdličku
Publikoval(a): glacier, 21.5.2015
Přečteno (65x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Poutníček, Martin Havlíček, GabrielleT., slunečnice69, koiška, gogol, donne, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 19:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti