Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zpívající hvězdy

Zpívající hvězdy

podnebný Básně » o Lásce

Anotace: O lásce trochu jinak

Utichly písně a v hloubi ještě znějí,
padaly hvězdy a v očích ještě mřou,
polibky jejich zapadly do závějí
a v slzách radostných zas láskou procitnou.

Třásněmi jezů na prsou tvých se chvějí,
zářící noc si zpívá píseň svou
o květech krásných zlatých orchidejí
a mořích šumějících jižní tmou.

Motýlí květy drobounce se smějí,
paprsek smíchu spjal náruč malátnou.
Hvězdna té zvonky písně vyzvánějí
a kouzlo trylkem prýští oblohou.

Utichly písně a v hloubi ještě znějí,
padaly hvězdy a v očích ještě mřou,
polibky jejich zapadly do závějí
a v slzách radostných zas lásce procitnou.
Publikoval(a): podnebný, 13.5.2015
Přečteno (347x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Marci-Tami, koiška, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti