Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jabloňové sady

Jabloňové sady

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: A do šumění včelek se zaposlouchá lehce kdo pod stromem stojí

Jabloňové sady


Do jabloňových sadů
položila hlavu
Bílá paní z hradu
a květy pro ni tančí
jen tak pro náladu
která září jarem duše
k níž láska lehce kluše

V tom vytržení krátkém
kdy sad jabloňový kvete
je ponořená Hradní paní zcela

Kdo v květu hledá krásu
jen na okamžik spatří
vzlet jabloňových snů
co kolem stromů v květu
prolétají v jinotajích

A do šumění včelek se zaposlouchá
lehce kdo pod stromem stojí
a dech se nad tou krásou tají
jen chvíli mají šanci probudit se květy
a jaro nesou ptáci do odletů
jabloňových květů
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 11.5.2015
Přečteno (164x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, koiška, slunečnice69, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 13.11.2024 02:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti