Kampa
Kampa
Anotace: Jedno z mých oblíbených zákoutí Prahy a Malé Strany. Kdysi zde žil i Jan Werich
Tak hučí jez, že město umlká zde
a tiše naslouchá, co řeka propoví.
Lesk zlatých světel na ní kolébá se dlouze,
jak čluny rybářů pod klenbou stromoví.
Čerň starobylých zdí a mostu z kamene
se matně rýsuje nad noční Vltavou.
Jen kroky milenců kdes zdáli slyšené
a bledá lucerna svítící nad hlavou.
Publikoval(a):
podnebný, 5.5.2015