Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Třešeň v květu

Třešeň v květu

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Pod stromem lásky stojím tiše

Třešeň v květu


Už zase bílé květy třešní rozkvétají
Zahradě mé se radostí až dech tají

Větve jsou obsypané hustě letos
Zdalipak třešní sladkých bude-li dost?

Pod stromem lásky stojím tiše
Jak vzíti k sobě touhu jednoduše?

Do srdce které někdy hluše
nevnímá krásu vlastní duše


Proč bílé květy
červené plody
plné šťávy v sobě
skryté mají?

Proč jenom mládí
okouzlí jiskrou
která se nakonec
stane jistou
až s šedinami?

Strom plný naděje
a v nás se zachvěje

srdíčko vlastní
Nač tolik krásy
jemnosti vlání?

Když všechno
nakonec odkvete
Zůstane jenom
To tvrdé jádro
v dužnině skryté?

Větve se sklánějí k zemi i v ráji
Kampak se poděje mé srdce v máji?
Mládí je dávno pryč kdesi v háji
a moje vlasy si šediny probírají
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 2.5.2015
Přečteno (163x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 13.11.2024 03:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti