Na pozdrav prvnímu květnu
Na pozdrav prvnímu květnu
Anotace: Svátek jara a lásky je výstižnější název pro Svátek práce
Když v řece hučí splav
a s šedí ulic splývá,
tisíce ptačích hlav
mi po okolí zpívá:
tak měkce, lehce jen
ti na violu hraji,
jak tiché lásky sen
se snáší v květném kraji.
Publikoval(a):
podnebný, 1.5.2015