Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čarodějnice 1973 - I.

Čarodějnice 1973 - I.

Mirastus Básně » o Životě

Anotace: Krásný čas dospívání a kvetoucích jabloní...

Skromná vatra u Obrázku mihotavě dohořívá
také záře nad obzorem zanedlouho pohasnou,
poslední když dráha jisker do očí se ještě vrývá
do svítání májového jedna ptačí nota zbývá
v tu noc dávných obyčejů tajemnou a překrásnou.

Ta svůdná noc tichým vánkem o zázraku šeptala mi
šel jsem za ní loukou známou tam kde rosa nestudí,
krajem zrání bez návratu kterým všichni prošli sami
čistou duši otevřenou v širém chrámu pod hvězdami
než tep v žilách novou touhu nepoznanou probudí.

Spatřil jsem ji prostovlasou v tanci stínů chvilku pouhou
vílu s vůní jarní noci když se k ránu nakloní,
pro ten přelud chtěl jsem umřít pak jít za ní cestou dlouhou
zmatek v srdci a jen měsíc pohrával si s mojí touhou
jednou se s ní pomilovat pod rozkvetlou jabloní.
Publikoval(a): Mirastus, 28.4.2015
Přečteno (148x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, C.I.F, Gaia., Doradolanska, Lipová, Sonja la Rosa, koiška, Květka Š., Cecilka, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 26.11.2024 00:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti