Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Porcelánové panenky

Porcelánové panenky

Zamřížovaným oknem
dívám se na vyrovnané řady
porcelánových panenek
Někde se zdvihl hurikán
je to slon v porcelánu
drtí ty tváře na sněhové vločky

Zamřížovanými dveřmi
pozoruji propletenec kůží
a tvoje prsty v jejích vlasech
rozbíjí
moji vlastní panenku
tam v hlubinách
Panenka za mřížemi
tiše si zpívala na dobrou noc
nespí-
naslouchá
ozvěně osamělých srdcí

Z jejího stříbra odleju si slzu
a v bubínku starého revolveru
rozpláču tisícovku
"kéžby"
Publikoval(a): glacier, 25.4.2015
Přečteno (40x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., koiška, gogol, Lugilla, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 19:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti