Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Myslel jsem, že vím

Myslel jsem, že vím

Taren Básně » o Lásce

Anotace: Myslet neznamená vždy vědět.....

Myslel jsem, že vím,
co život vezdejší už obnáší
i co s ním.
Myslel jsem, že vím,
jak mám žít a s kým.
Kdo je dobrý
a kdo zlý.

Koho uctít, pochválit,
koho k čertu poslat - zatratit.
Den, co den, potkávám ty tváře,
pocit však mám stejný
u poctivce, nebo lháře.

Myslel jsem, že vím,
co sám jsem zač.
Myslel jsem, že vím,
že jsem tvrďas, starý rváč,
kterého nedojme už k slzám,
dětský pláč.

Myslel jsem, že vím,
jak láska pravá vypadá.
Myslel jsem, že vím,
že vše, co život do mne vložil,
dávno znám a vše jsem prožil.

Náhle v němém úžasu,
jako sloup tu stojím,
třeštím oči do soumraku.
Nevěřím snad svému zraku,
v duchu mluvím k svému já.

Starý nevěřící skeptiku a brachu.
Láska pravá existuje,
pamatuj si dobře.
Stále tu je
a takhle vskutku vypadá.

Lhostejno je
kolik život,
šprýmař - šibal.
Vložil tobě křížků na záda....
Publikoval(a): Taren, 23.4.2015
Přečteno (253x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Kněžka, děda včela, koiška, slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti