Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Salero

Salero

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Nikdy v Madridu nebyl, ba ani ne v Seville, rozpomenu se stěží, kde Barcelona leží, vím však, že to tam krásný je.

Je ve Španělsku zvykem říkati salero
na pozdrav krasavicím
slánko všech slánek
jak bývala sůl vzácná
kráso všech krás
poklade nad poklady
ty která okouzluješ ty ze všech nejmilejší
ty plná půvabů jež činíš život lepší
až já tě jednou potkám usměju se a řeknu
na pozdrav salero kráso všech krás
ústa se usmějí zazáří oči
snad mi i odpovíš
slunná a jasná
jak ptačí zazpívání
až já tě jednou potkám svobodný svobodnou
usměju se a řeknu na pozdrav salero
více tě neopustím
potkám-li tě však svobodný třeba vdanou
nezapřu krásu tvou a řeknu na pozdrav salero
i před tvým mužem
on bude pyšný na půvab své ženy
slánko všech slánek poklade nad poklady
potkám-li já tě ženatý svobodnou
řeknu ti na pozdrav salero
nezapřu krásu tvou ani před svou ženou
ona bude šťastná že vybral jsem si ji
že je nad tebe krásnější
i u nás mohu bez žárlivosti
napsat ti lehounce ve volném verši
zdráva buď krásná salero
je ve Španělsku zvykem říkati salero
na pozdrav krasavicím
Publikoval(a): podnebný, 18.4.2015
Přečteno (27x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Mirastus, donne, Ziara

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti