Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Večer zpívá

Večer zpívá

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Pěkná večerní procházka mi nastartovala akci 100 jarních km

V bílých skalách večer zpívá
s lyrou nálad malátných,
sedmikráskou lehce kývá,
umlká jak dívčí smích.

Pravdou odpovědi není.
Mlžný den se zvolna tmí.
V bílých skalách dlouhých snění
umdlévá trs nachový.

Marně člověk zázrak chystal
tvarů, barev, slova, chvil.
Tvrdě kvete rudý krystal,
v bělostnu se zachytil.
Publikoval(a): podnebný, 16.4.2015
Přečteno (215x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, donne, Lugilla

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 05:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti