Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sen o Vietnamu

Sen o Vietnamu

koiška Básně » ?nezařazené?

Anotace: Sonet shakespearovský na zadaná slova- císař,město, náhoda, řeka a stvoření.

V krajině rýžových polí
protkané pavučinou řek
a hor z nichž duše bolí
je říše jako z pohádek

Tam strom ohnivých květů
shlíží se v hladině jezera
a v každém novém létu
povstane jak Fénix z popela

Na Červené řece tu leží
císařské město měst

a ten kdo na náhody věří
nechá se touhou vést

do kraje věčného smíření
pro zázrak bájného stvoření
Publikoval(a): koiška, 15.4.2015
Přečteno (119x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Bezhlavý rytíř, donne, Lugilla, Kněžka, gogol, Kytka62, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti