Hledání
Hledání
Anotace: Všude možně se pachtíme za úspěchem a štěstím. To štěstí často spí u nás doma na vlastní společné posteli
Hledáme štěstí po světě širém,
hledáme pod hvězdnou oblohou
ve shluku měst, domů a firem
tam, kde je pravda i kde nám lhou,
kde malují tóny a hnětou slova
kouzelná jako bibelot,
do slibů zázraků vplétají znova
pojistky na smrt a na život.
Nenajdeš štěstí, kde mlčí ženy,
snad je to kolébka, snad je to hrob,
nejvyšší hora má milenku z pěny,
ledovec příkrov dávných dob.
Hledáme štěstí a nevíme o něm,
lehounce vedle nás dýchá si,
nehrejte housle a trumpety oněm,
tiše je pohlaďme na vlasy.
Publikoval(a):
podnebný, 15.4.2015