**O motýlech
**O motýlech
~Ohniváček~
~~~~~~~~~~~
Nad rozkvetlou loukou
krásní motýli létají
létají od kytky ke kytce
nad každou křídly mávají
a sní si o teplém jaru,létě
o všech motýlech na světě
o každém barevném kvítku
a kolik má kvítek lístků.
O fenyklu si Otakárek snil
Jasoň si v rose tykadla myl
Babočka admirál sní o moři
a motýl Ohniváček je rád
že nikde nehoří.
A co ti ostatní?Taky sní?
Hnědásek,Bělásek,Modrásek
každý je krásný jak obrázek
a jenom Žluťásek čičorečkový
o snech motýlů nic neví.
Ptám se proč asi?
Nepoví.
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 14.4.2015