Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slepci na jaře

Slepci na jaře

podnebný Básně » o Štěstí, neštěstí

Anotace: Zpráva z novin: ruší se ústavy slabozrakých a nevidomých

Rozlétají se mezi námi
poštolky sokolíci
s bystrými zraky citlivých prstů
jejich dočasné klece
upadnou v zapomenutí

písmo hrbolků
slyšené zrakem
ušima viděné
méně se rodí ubývají
voliéry se ruší

ubývá rybích šupin
mžurky padají z očí
měsíc za měsícem
rok za rokem svítá
chodícím s bílou holí

právem se jistí
procitnou všichni spící
i neprobuzení
uvidí nový svět barev

pro vidoucí ústavy kluby čítárny
nepoznaných krás slepců
jaro rozsévá
obrazy barevných písní
obrazy duhových maleb
Publikoval(a): podnebný, 14.4.2015
Přečteno (183x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, děda včela, Mirastus, koiška

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti