Sazenice
Sazenice
Anotace: Jak zahradníček jaro tráví?
Sazenice
Jak zahradníček jaro tráví?
Budí malé sazenice z trávy
a rozsypává všude z dlaní
semínka květů zvláštních
co zahrady nám ozdobí
Hned jak se slunce ještě uvolí
víc tepla k zemi poslat
a mraky sešlou trochu vláhy
Tak jako v životě se míchá
radost se starostí všední
a duše může růst
jak přesazená kytka
Nejdřív zlehka
a pak se prudce
po dešti když Slunce
nepřestne hřát
vypne s květy nádhernými vzhůru
a je pyšná trochu
ale pouze na svého Tvůrce
jenž dovolil nám
plody sklízet když z květů
se na úrodu časem všechno promění
anebo aspoň krásu
nám květy dají pro štěstí
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 11.4.2015