Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jablko

Jablko

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: O úloze jablka v dějinách, ale i o zdravé výživě

Přál jsem si vidět ten pohyb
kterým podala Eva
jablko Adamovi
v biblickém ráji

nebo pastýře Parida
při slavném soudu
podajícího jablko
milostné Afroditě

uvažuješ-li ale
o vyhnání z ráje
o únosu Heleny a trojské válce
vidíš jen samou špatnost

a tak dnes
nejraději vidím
lidi podávající jablka
malým dětem
Publikoval(a): podnebný, 9.4.2015
Přečteno (150x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, Kněžka, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti