Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kat nebo král

Kat nebo král

koiška Básně » ?nezařazené?

Anotace: Veršotepárna- zadání, shakespearovský sonet ABAB CDCD EF EF GG slova- cíl, pravda, kočka, král a meč

Hanebný vladař tu panoval
on cestou zla se vydal k cíli
pravdu i čest do bahna zadupal
a intriky se mu nepříčily

Sličným se zval měl lesklý šat
lid Ukrutným mu přezdíval
přítelem byl mu mistr kat
co hlavy mečem utínal

Lstivý jak kočka a zrádný byl
slizký hamižný a proradný had

Snad ničeho se neštítil
poddané sužoval a chtěl jen brát

Tvář pod korunou schovával
a který byl kat a který byl král?
Publikoval(a): koiška, 8.4.2015
Přečteno (75x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Psavec, Kněžka, donne, gogol, Bezhlavý rytíř, děda včela, Mirastus, Kytka62, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti