Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vím už , co je láska

Vím už , co je láska

Taren Básně » o Lásce

Anotace: Celý život svůj já bloud však netušil jsem, co je láska.....

Nejsem moudrý,
vzdělaný a chytrý.
Jsme jen stařík,
olysalý, plytký.
Ale znám a vím už,
co je láska.

Láska to je něžný cit,
jenž se nedá koupit,
přivlastnit či zaplatit.

Jenom tehdy,
když věnuje ti někdo to,
co sám si hýčká.
Právo máš i povinnost,
nastavit té záři líčka.

Výsadu máš jedinečnou, vzácnou,
vyhřívat a koupat duši svoji
v světlé záři,
která lásku s láskou pojí.

Lačně sát ten pramen
z něhož prýští, tryská
jako stříbrný a jasná vodotrysk,
ten vzácný, vytoužený cit.

Lásku tu,
co prozáří tvou duši,
pak můžeš dávat dál
i vracet - oplatit.
Publikoval(a): Taren, 7.4.2015
Přečteno (286x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, donne, Mirastus, Kněžka, slunečnice69, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti