Afrodita
Afrodita
Jsi jako bizarní divadelní hra,
kde se střídá dobro se zlem,
v noci světlo, ve dne tma,
na pódiu jediný herec, který tleská všem.
A jsi to ty, Afrodita střídmě oděná,
kus látky halí tvoje vnady,
v této divadelní hře moc znamená.
Jsem kritik a slepě nenacházím vady…
Chtěl bych nechat si to pro sebe,
v hledišti pokaždé být sám,
odehnat nápory žárlivosti vyskajících dam.
Ach, zahleděný jsem do tebe..
Mohl bych se koukat víc a víc,
jsem pro tebe jako jeden z mnoha,
já v tobě vidím řeckého boha
a ty nevíš, co mi na to říct...
Publikoval(a):
MV1, 6.4.2015