Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pověra

Pověra

podnebný Básně » o Štěstí, neštěstí

Anotace: Sice si občas přečtu horoskop, ale jinak věštění osudu mě neoslovuje. Ani pátek třináctého, ani Velký pátek

Pověro hlouposti
trhající kopretinám
okvětní lístky
má mě rád nebo nemá

pověro čekající
na pád meteoru
abys rychle vyslovila
své tajné přání

pověro hledající čtyřlístky
pěti jsou děti
šesti je štěstí
utěšující se ve své touze

nemoudré nerozumné
snad i nevinné a krásné
dávající úsměv
pošetilým srdcím
Publikoval(a): podnebný, 3.4.2015
Přečteno (260x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 22:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti