Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jihočeská krajina

Jihočeská krajina

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... pro radost.

Jihočeská krajino,
na pohled jsi líbezná,
tebe lidé vyšňořili,
každý Čech to dobře zná.

Krčín a též Netolický,
ráz krajiny tvořili,
s vodníky a vílami,
se při práci radili.

Lidé jsou zde pracovití
a svá práva hájili,
vždyť statečný Vrbata
dal svou hlavu za blata.

Klosterman a Šimon Baár,
romány zde zanechali,
rychle k tanci zavelí,
jihočeské kapely.

Pokroku se nebráníte,
Temelín jste stavěli,
bez světla a trochu tepla,
všichni bychom trpěli.

Vesničky a milá města,
krajkovinou zazáří,
utkali tu pavučinu,
jen nejlepší krajkáři.

Diadémem na čelence,
je Šumavské pohoří,
vzácná zvěř a tiché hvozdy,
vám tu krásu dotvoří.
Publikoval(a): děda včela, 3.4.2015
Přečteno (275x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: podnebný, Kristii Hrdli, Krokyno, Retor, Psavec, koiška, Kněžka, gogol, Martin Havlíček, Mirastus

Spodek

Stránka generována 13.11.2024 02:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti