Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sám

Sám

Taren Básně » Smutné

Anotace: Ten pocit vážně, dobře znám, není dobré člověku být sám.

Cítím se dnes hrozně sám,
jako starý, opuštěný chrám.
Jako prázdná, vyschlá bečka.
Jsem sám a tečka....

Samota mou unavenou mysl tíží,
duší prohání se cize.
Jak podzimní severák,
co zvedá hejna listí na refýži.

Samotu duše,
když smutek tíží,
neklid třese celým tělem.
Rozechvělé zděšení,
rozum v blázna promění.
Okolí se zamění
v černočerné tušení.

Jak se dostat z toho kruhu,
prázdna, ticha, nicoty.
Nikde hrbol, vlna změny,
jen rovina samoty.
Publikoval(a): Taren, 2.4.2015
Přečteno (174x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ziara, donne, koiška, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti