Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Žebrák

Žebrák

koiška Básně » ?nezařazené?

Anotace: Sonet-shakespearovský na zadaná slova ( klobouk, kytice, slunce, škola, les)

Věděl proč zakletý je svět
prosil o lásku na chodníku
v klobouku z utrápených let
a v kapse patku od rohlíku

Pro snílky vázal kytice z vět
v nich otisky slunce měl
a každičký nejněžnější květ
špendlit do srdce jim chtěl

A ty co neviděli dál
a zabloudili v temný les

do školy lásky zval
víru do duše jim vnes

Chtěl šťastné mládí a nevinné stáří
Chtěl prostě svět co se nepřetváří
Publikoval(a): koiška, 31.3.2015
Přečteno (67x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malce, Kytka62, gogol, Psavec, Bezhlavý rytíř, Kněžka, Mirastus, donne, Martin Havlíček, Lugilla
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti