Žluté růže
Žluté růže
Anotace: A můžeš přečíst klidně v snáři co růže spatřit znamená?
ŽLUTÉ RŮŽE
Pro koho kytice
žlutých růží
byla uvita?
Kdo podlehne
živé touze
v barvě slunce
co z květů žlutých
prosvítá?
Ještě se krčí
květy skromně
a přitisknuté k sobě
nesou zprávu do ticha
Kde žlutá barva
světlo vnáší
tam nevejdou již lháři
A můžeš přečíst klidně v snáři
co růže spatřit znamená?
A jako slunce všechny růže
uvité spolu dokola
dívají se skromně
a já se s nimi těším
téměř aprílově
v předvečer posledního
březnového večera
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 31.3.2015