Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Miniatury o Lásce

Miniatury o Lásce

Láska je, když
nemyslíš – víš.

Láska je chvění,
probouzí, mění.

Láska je věčný kruh,
tvář, kterou nosí Bůh.

Láska jsme ty a já,
my, vy a oni,
víra, co přetrvá,
hrana, co zvoní.

Láska je citů změť,
otázka – odpověď.

Láska je tajemství
veškeré existence,
krvavý autogram
na životní směnce.

Láska je božská inspirace,
lidského ega rezignace.

Láska je smrt i zrození,
řeka, co ústí v prameni.

Láska je pochodeň
pravdy a světla,
citová povodeň,
co rozum smetla.

Láska je, když
už po ničem
netoužíš...
Publikoval(a): Kněžka, 31.3.2015
Přečteno (205x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: podnebný, Ziara, Bezhlavý rytíř, vanovaso, donne, děda včela, koiška, Mirastus, gogol, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 05:06
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti