Jediným mávnutím
Jediným mávnutím
Anotace: ..................
jediným mávnutím
roztříštím noc
uhasím hvězdy
a měsíc schovám do kouta
to abych slunce
nad tě pověsil
a kolem prostřel
bezchybnou modř
jediným mávnutím
sesbírám rosu ranní
nechám louky kvést
a vánkem vlahým
tu vůni pošlu
do tvých vlasů
neb jen tobě
ten parfém náleží
jediným mávnutím
než soumrak nastane
vzdám se všeho
jež mi drahé
a s červánky ve tvářích
oslovím tebe
má královno
a ty
jediným mávnutím
dáš mi sbohem
tím rozpustíš mé sny
stejně tak
jako úsvit mlhu
která se rozplývá
v prázdných místech
tam někde mezi
dnem a nocí
Publikoval(a):
James Libustka, 30.3.2015