Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Březnový večer

Březnový večer

Marie Bernadeta Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Oblohu prořízlo letadlo a bílá čára míří k zemi

Březnový večer


Oblohu prořízlo letadlo
a bílá čára míří k zemi
možná se řítí dolů
a možná na jih letí

Za chvíli čára rozplyne se
a modrá zase zvítězí
pokryje celé nebe
a budem blízko naději

že jaro k nám už teplo nese
a zpěvy ptačí roznesou
se ve větvích Mraky
už nebe s bleskem nerozdělí

je čas uzavřít mír
a nemyslet už na bouřky
Srdce se třepotá
jak prapor na okně

a v pupenech se ozývá
že jaro probudí se
hned jak se slunce vzpamatuje
z nového života
který ve větvích stromů klokotá
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 22.3.2015
Přečteno (340x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti