Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Umírající kolovrátek

Umírající kolovrátek

Acassi Básně » o Životě

Anotace: Báseň o tom, co je život, o pochopení před smrtí...

Život
Život, co to vlastně je?
Cesta vzduchem míněná,
Avšak sluncem zatracená?

Slova otřesná,
Všude zmatek,
A ta stará žena,
Pálí kolovrátek.

Oči kaštanové, vybledlé,
Však ony už si zažily své,
Teď hledí na ten svět zklamaně,
Za starou kůlnou schované.

Její nohy prošly dlouhou cestu,
Její mysl čistá byla,
I ve snu.

Ruce již cítily lásku,
Cítily prohru, i sázku.

Ona jediná,
Šedivá stařena,
Uprostřed všech lidí,
Na nádraží vlak odjíždí,
Ona jediná,
Byla spatřena,
Jak sedí na bedně od okurek,
Hlásá mír s všeobecnou moudrostí,
Umírá.
Pálí svůj život v míru, pálí svůj kolovrátek.
Publikoval(a): Acassi, 22.3.2015
Přečteno (67x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: P.Believer

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti