Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mariánské Lázně

Mariánské Lázně

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Vzpomínka na někdejší léčebný pobyt. Letos bych si ho rád zopakoval.

Podkovo domů a lesnatých strání
na jihu celá otevřená,
slunce se nad tebou celý den sklání,
hladí tě jako muže žena.

Obláček fasád, žlutý a bílý
s třásněmi zelenými
tulí se vděčně k pramenům síly
básněmi, verši a rýmy.

Co je zde lidí, muži a ženy,
kolik je jasných očí,
v koupelích mnohých pro osvěžení
lázeňské vodu točí.

Verše tu znějí a budou znít zase,
básníků, orchestrů, pramenů hlas,
na kolonádě v rozkvetlé kráse
hudba zní, zněla a bude znít zas.
Publikoval(a): podnebný, 20.3.2015
Přečteno (64x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, Mirastus, koiška, Kněžka, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti