Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

By

By

Jarous95 Básně » o Lásce

Anotace: Kdyby ryby....

Ona je sladká melodie,
Při které chladnou horké noci,
A přec jen vlnkou v řece,
V lásce k ní, jak v nemoci.

Každé ráno nová jako na jaře,
Barevná jako listí na podzim,
Mrazivá v letní peci,
Žhavé slunce uprostřed zim.

Kdyby plakala jako nemluvně,
Vázala věnec jako děvče po prvním polibku,
Svlékala se chvějící se jako žena,
A skládala se při mně do šípků.

Mé srdce by začalo hořet,
Jako pochodeň zažehlá zblázněnou láskou,
Ze strachu bych přestal běhat,
A vzletěl za černovláskou.

Dny by se zastavily,
Aby se ohlédla a naposledy dala požehnání,
A její stopy by se zvolna rozplynuly,
V jiný konec, než je milování.
Publikoval(a): Jarous95, 19.3.2015
Přečteno (105x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 04:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti