Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Balada o posledním pivu

Balada o posledním pivu

Mirastus Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Mám divný pocit z toho, kam se dnes otáčí náš svět, dějiny se asi opakují. Pivařům optimistům se omlouvám...

Pod pěnou marnosti ukrytá
nahořklá zkušenost generací
ze zlata rez pravdy prosvítá
pachuť se do duší promítá
že se už poctivost nevyplácí.

Poslední sklenice dopitá
tu další natočí funebráci
než vrchní z povzdálí spočítá
jestli je kasa dost naditá
blíží se hodina zavírací.

Mohlo tu všeho být dosyta
pak sedli na pípu draví ptáci
ať ten kdo bez viny vyčítá
že flinty zarostly do žita
a srdce bez víry vykrvácí...
Publikoval(a): Mirastus, 15.3.2015
Přečteno (232x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Áďulinka, Petrarca, Johny_J, Cecilka, Ziara, Marie Bernadeta, VanessaInBloom, Psavec, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 19:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti