Symposion protilátek
Symposion protilátek
Anotace: Povinné očkování ano či ne? Toť otázka jak pro Hamleta.
Bodnutí vteřin neporaní,
pokožku injekcí nám ztuží,
pro věčnou píseň ožívání
bez trnů vypěstujem růži.
Závoje sliznic zrůžovělé
vydechnou nejvábnější vůně
a moudrý člověk s jedem v těle
nezemře ani nezastůně.
Protijed krutých vášní a bolů
je v něze silonových tkání,
plevely zrady klesají dolů,
před novým stoletím se sklání.
Ústa chutnají alergicky
v mimosách idiosykrasií,
obrazy studánek řeknou lidsky,
proč jenom žijí, proč jen žijí.
Dědictví věků, dotyky květin,
milenčin dech, cíl pilota,
výkřik a noc, pád do kopretin,
poznání tajemství života.
Kdo nese rozluštění na zem,
nepleťte marnost do šarvátek,
co máme dáti, dejme rázem
symposionu protilátek.
Publikoval(a):
podnebný, 27.2.2015