Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Srdce století

Srdce století

podnebný Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Lékaři léčí, klid a mír uzdravuje

Chorobné srdce ochablé, obnažené,
ležící na dlani našeho století,
krev se kanylami do přístroje žene
jako když kometa vesmírem proletí.

Vítězný rozume poznání, rozhodni ty,
pronikej skalpelem do hloubky oddaně,
vysvětli člověku, odkud má své city,
vášně a touhy i proti tvé obraně.

Už nikdy nerozbij myšlenku tu
nad obzor vzlétlou, nad internetovou síť,
myšlenku vzdálenou válce i všemu rmutu
a dětem dětí svých do hloubi jasně sviť.

Tlukoucí srdce chirurgem uzdravené
na prahu nových cest nového století
ať myšlenku míru krev do prostoru žene
a v dálce za lunou ke hvězdám doletí.
Publikoval(a): podnebný, 26.2.2015
Přečteno (190x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 07:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti