Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nekončící Tajemno

Nekončící Tajemno

Dívká bloudí temnotou
Ani stín jí nenásleduje
Někdo jí chytá za ruku
Kdo to byl, podiví se dívka
Avšak nikdo její ruku nesvírá

Ztracení chlapci bloudí temnotou
Chřtánu vlka upadli v nemilost
Hledají svou matku
Avšak ani ta je nezachrání
Had svírá její dlaň

Neusínej, volá dívka na svého chlapce
On však svá víčka neudrží
Nekončící temnota pohltila jeho duši
Ani láska jeho dívky ho nezachrání
Protože nic se nedokáže skrýt před nekončícím tajemnem

Všichni bloudí temnotou
Všechny něco pozoruje
Avšak nic je nezachrání
Opadaný listopadový strom
To je vše co uzří

Dívka v dlani srdce třímá
Sama se stromu poddává
Její duše ji létá nad hlavou
Všechno už není tak špatné
Tajemno už není tak temné

Malý chlapec toužící stát se opadaným listem
Aspoň na takovou chvilku by se proletěl
Jeho starší bratr už necítí jeho ruku
Sám se však cítí osvobozen
Tajemno už není tak temné

Chlapec ke stromu přichází
Hrubou silou se ho snaží rozrážet
Avšak strom se nekonečným zdá
Chlapec znovu usíná pod stínem listopadového stromu
Tajemno už není tak temné

Opadaný listopadový strom
Na jeho kraji sedí malá holčička
Hračky v rukách třímá směje se
Konečně tu má společnost
Tajemno už není tak temné
Publikoval(a): tovlasek, 25.2.2015
Přečteno (85x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: BVBArmy, Kiwi-Alone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 01:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti