Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Černá Svatba

Černá Svatba

Za svitu luny, vítr roznesl prach
Nevěsta a ženich stojí ve tmě
Dávají naději nám všem
Radost vane se vzduchem
Polibte nevěstu

Holčička oděna v černém stojí před svatbou
I sám knež se jí bojí
Její panenky leží na zemi
Nikdo si s nimi nehraje
Polibte nevěstu

Velké sídlo na kopci
Nikdo k němu nechce jít
Avšak našel se tu jeden odvážlivec
I přes tmu se tam vydává
Polibte nevěstu

Z nebe liják povstane
Holčička svojí bělou rukou mává
Brány sídla se otvírají
Odvážlivec bránu rozzáří
Polibte nevěstu

Kněž kříž nese
Svatebčané hrdě za ním
Luna pomalu uvadá
Vytí vlků vzduchem se nese
Polibte nevěstu

Odvážlivec vede svatební průvod
Všichní míří do sídla
Holčička na všechny čeká
Růži v rukou odvážlivci podává
Polibte nevěstu

Odvážlivec růži na zem pokládá
Úsměv ze rtů mu však nemizí
S radostí vzpomíná na dávný čas
Kdy sám ženichem byl
Polibte nevěstu

Svatební šaty v rukou třímá
Nevěstu po vlasech hladí
Jeho ruce byli zbarvené do ruda
Když mu nevěsta v rukou usíná
Polibte nevěstu
Publikoval(a): tovlasek, 22.2.2015
Přečteno (92x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kiwi-Alone, Kněžka

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti