Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dvacet tisíc kdyby

Dvacet tisíc kdyby

Kroky tiše křupají ránem
křehká slupka co neunese tíhu
deseti tisíc peříček
a té poslední slzy

Někdo mi kdysi strčil do bot olověnou vložku
a zakázal mi létat
a řekl že je to má vina

A moje křídla neunesla tíhu
dvaceti tisíc kdyby
a miliardy pochybností

...

Orel přikovaný k zemi má
smutek v očích a pelichá mu peří
a nesmyslnost zamčeného letadélka
se neztratí opěvováním zámků

...

Směju se na rampouchy
a prsty hladím klesající pírka
když se znova učím létat

Jsem dcera Ikarova
Jsem holubice co přináší ráno
Jsem záchvěv vánku nad zamrzlou stepí

a letím
Publikoval(a): glacier, 22.2.2015
Přečteno (76x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, Bezhlavý rytíř, donne, Mirastus, koiška, gogol, Kytka62, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 19:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti