Marcipánové srdce
Marcipánové srdce
Anotace: i mandle mám tak ráda...
Ach lásko
i mandle mám tak ráda
jsou skoro jako
nejčistší čokoláda
Na těle zůstávají stopy
po nekonečných dotecích
jakobys opatrně na něj pokládal
své obnažené touhy
Cítím na rtech kapky sladké Pálavy
z nejlepších hroznů vybraných
jakobys přikládal obklady
na otevřené rány
Vteřiny času tepají
v rytmu nadějí
Nadějme se
Najděme se
v příštích sklizních
Ty chvíle voní tak omamně
jak mandle nahořklé
jako kyanid
a vůbec mi nepřijde těžké
v té sladkosti do nebe odejít
jestliže budu muset
jen jestli mi dovolíš na cestu
uždibnout ze tvé hrudi
kus marcipánového srdce...
Publikoval(a):
vanovaso, 20.2.2015