Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda na mléko

Óda na mléko

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: Ať ho máme rádi nebo neradi, je pro náš život už od narození to nejdůležitější pochutnání.

Zdráv buď, nápoji dobroty, mateřské vláhy,
nápoji kanoucí z galaxie,
pramene života z mléčné dráhy,
nápoji lahody, s kterou člověk žije.

Dojičky do konví nalévají
a na prsou nosí bílý smích,
najdeš v něm písně ze šalmají,
ozvěny lučin kvetoucích.

Z velikých plástů stéká mléko,
závoje krajek pěnivých,
vodopád šumí splavem tvým, řeko
tekoucí v mléčných krůpějích.
Publikoval(a): podnebný, 19.2.2015
Přečteno (68x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti