Svět očima
Svět očima
Anotace: báseň jednoho večera
Kdyby se celý svět,
zbláznil a rozplynul,
zásmal i zabrečel,
naštval a pominul,
bylo by to fér?
Všechny ty výdaje,
úkoly, špatnosti,
škody i nešvary,
a blbé vlastnosti,
svět není fér.
Příroda umírá,
zvířata jsou vražděny,
lidé jsou králové,
kostky jsou vrženy.
Není to fér a všichni to ví,
lidé však nevidí a pořád spí.
Otevřít oči by stačilo jen,
osobo probuď se, to není sen.
Publikoval(a):
barborak, 18.2.2015